Projectes i associacions

MeteoCàrcer col·labora amb tres associacions sense ànim de lucre. Així com també amb les entitats locals que necessiten de la seva colaboració en cas de situacions complicades meteorològicament parlant.

L'Associació Valenciana de Meterología Josep Peinado, va nàixer l'any 2011, des d'aleshores ha anat creixent poc a poc fins a superar els 150 socis a la meteorologia en els que compta actualment. Divulgació, activitats, concursos i amistats dins de l'àmbit meteorològic es junten en aquesta associació. MeteoCàrcer és un dels orgullosos socis fundadors d'AVAMET i col·labora en diversos departaments.

Meteoclimatic és una societat sense ànim de lucre que a la seua web ofereix el compartir les dades meteorològiques de cualsevol persona que disposi d'una estació. També ofereixen ajuda i informació al seu fòrum d'informació tècnica. Les dades es queden guardades a la web i es poden consultar gratuitament. MeteoCàrcer té online l'estació a aquesta web des d'agost de 2014 i és administrador de la mateixa.

L'Associació en Defensa de la Natura d'Enguera (ADENE) és una associació de voluntaris units per cuidar i defensar les serres de la Canal de Navarrés, tenen un grup de voluntaris contra incendis i també organitzen excursions per a conéixer millor l'entorn. MeteoCàrcer és soci des de 2016 i escriu textos amb contingut meteorològic per al seu butlletí.

En cas de situació meteorològica d'especial risc per a la població, MeteoCàrcer colabora amb l'entitat local de Protecció Civil, assessorant i informant a temps real de les condicions dels barrancs, rius o pluviometria que poden tindre relevància en la seguretat del poble.